La biblioteca Les Voltes recomana “Youtuber” en el marc de la campanya M’agrada llegir

La biblioteca pública Les Voltes, de Sant Vicenç dels Horts, ha recomanat el meu llibre “Youtuber. Cómo crear vídeos de impacto y triunfar con ellos en internet”, en el marc del projecte M’agrada llegir, impulsat per l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. No cal dir que ho agraeixo moltíssim, tant a la biblioteca com als qui duen a terme aquesta campanya de foment de la lectura. Vull pensar que els curadors del compte que Les Voltes té a Twitter han cregut que Youtuber és un llibre que pot arribar als joves i adolescents i que els pot resultar tan interessant com entenedor i fàcil de llegir. Si és així, aleshores és que he assolit els meus objectius en escriure’l.

Aquesta campanya és una gran idea, i que una biblioteca local com Les Voltes que forma part de la xarxa de biblioteques públiques faci agitprop lectora per Twitter, encara ho és més. Activitats com aquestes aporten optimisme a la gent i li treuen la burreria de creure que no es llegeix. Avui es llegeix com mai s’havia llegit, el que passa és que llegeixen sobretot els joves i les dones; els homes adults d’una certa edat s’estan quedant enrere en matèries culturals i de vinculació a les tendències de futur, d’una manera inquietant i reveladora; només així s’explica que encara no hagi petat l’infladíssima i escandalosa bombolla del negoci del futbol.

Cada ciutadà il.lustrat s’hauria de convertir en un activista de la lectura, però de manera alegre, optimista i animada. Hi ha qui comet l’error de blasmar a qui no llegeix, i a sobre a la cara. Llegir no fa superior ningú, és una opció personal tan digna com no fer-ho. Però els lectors ens reservem la facultat d’encomanar el nostre plaer a d’altres; ells ja trobaran el seu. Per això “M’agrada llegir” és un lema excel.lent: ni jutja, ni blasma, ni tan sols indueix o recomana. Bon tema per reflexionar i reproduïr: podriem, amb el nostre petit grtup d’amics, associació o fins i tot de manera individual, tirar endavant una campanya semblant a la de Sant Vicenç dels Horts en el nostre entorn immediat? Al capdavall, tenim per davant l’imperatiu que vaig explicar al meu anterior post: La humanidad entera tiene la obligación de ser una Sociedad del Aprendizaje.

“Llegir ens ho dóna tot”: manifest del projecte M’agrada llegir.

Hashtag a Twitter:#magradallegir

Biblioteca Les Voltes a Twitter: @BiblioLesVoltes

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s