Jornada de comunicació, música i internet

quintana

Divendres 16 participo en una jornada sobre comunicació, música i internet que organitzen el Gabinet de Comunicació i Educació i el Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. Es tracta d’una sèrie d’actes que aplegaran estudiants de periodisme i comunicació al voltant de músics, editors, promotors, productors i periodistes del sector musical per reflexionar sobre com Internet i, especialment, les xarxes socials han contribuït a generar escenaris i/o problemàtiques en l’àmbit musical. Els convidats més destacats seran Gerard Quintana (Sopa de Cabra) i Adrià Salas (La Pegatina).

En les sessions també es farà la presentació de diversos projectes de revistes musicals digitals, realitzats per alumnes de l’assignatura Escriptura periodística en multmèdia i interactius, de la qual sóc professor, que van més ellà dels exercicis de curs i s’estableixen com a productes professionals q, e indiquen tendències de futur.

Les sessions comencen a les 9,30 del matí a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació, on continuen tot el matí, i a la tarde es celebren a la Sala de Juntes. A aquesta primera hora tindré l’honor de fer la presentació de la jornada junt amb el catedràtic José Manuel Pérez Tornero, director del Departament de Periodisme, i el doctor Santiago Tejedor, vicedegà de Docència.

La recuperació d’un sector musical català en el camp de la comunicació ha estat fet cultural tan important com poc destacat. S’oblida que durant el franquisme, l’aparició de la nova cançó i les noves músiques va suscitar l’aparició dels continguts corresponents a la premsa, que d’altra manera no haurien pogut publicar materials disconformes amb la realitat oficial d’aleshores. L’aliança entre periodistes, músics i cantants va ser un veritable front de lluita antifranquista. Ara aquest nou resorgir del sector musical comunicacional hauria de tenir com a objectiu situar en primer pla de la comunicació els interessos dels joves, tant culturals como generacionals, per sobre dels interessos privats de les indústries.

Programa dels actes

Escritura periodística en multimedia e interactivos

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s