Les 12 millors entrades del blog al 2013

reyes-magos-de-oriente

Toca fer recompte i per tant sel.lecciono les que considero que han estat les 12 millors entrades que he publicat al blog durant el 2013.

La leyenda de Harun al Rashid y la resurrección de Kiril I. El papa Francesc ha estat elegit persona de l’any per la revista Time. Jo vaig intentar analitzar un dels significats de la seva figura a la llum d’un element de l’inconscient col.lectiu.

Una conversación sobre el papa Francisco en Parapanda. Diàleg entre José Luis López Bulla, dirigent històric de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya i jo sobre la figura de Francesc.

Oriol Maspons i el perquè de tot plegat. La desaparició del pare del fotoperiodisme actual a Catalunya ens va mostrar novament la feblesa de la memoria.

Un altre geni oblidat: Jordi Fornas. Seqüela de l’anterior, sobre la figura del gran dissenyador gràfic i pintor.

El fantasma de Josep Tarradellas torna a sortir a passejar. Més memòria històrica, contra la deformació del que hem viscut no fa tants anys.

El amedrentamiento de la ciudadanía como política de gobierno. Un intent d’explicar la “comunicació política” del PP en el poder. Va ser reproduït per l’edició digital d’El Periódico de Catalunya.

Homenatge a Paco Elvira. Recopilació del millor que es va publicar arreu sobre la desaparició del gran fotoperiodista.

Hay un futuro periodístico para los jóvenes, basado en la pasión y la innovación. Síntesi de la jornada sobre periodisme i mitjans que vaig organitzar per als alumnes de Periodisme de la UAB.

Per un combat comunicacional contra el retroliberalisme. Proposta de bases per a una política comunicacional sindical. Publicat a la revista digital de la Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres de Catalunya.

L’aprimament de TV3 no és només un bunyol, també és una venjança. Article reproduït pel blog dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio i per la revista Societat.cat.

Pitjor que el PP amb Canal 9: com privatitzar TV3 sense que es noti. Aquest article, amb l’anterior, volia explicar l’estratègia de fons del Govern respecte als mitjans públics.

Carta a los Reyes Magos en su 63º viaje a mi casa. La meva carta als Reis de gener passat; val també per a aquestes festes.

Que tingueu tots plegats un bon any nou.

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s