TV l’Hospitalet: Quan el PSC fa de CiU

Quan vaig escriure el post TV3, la televisió que tothom desitja i ningú vol vaig advertir que si la televisió pública catalana perillava, no calia esperar de l’oposició cap esforç per al salvament. El tancament de Televisió de l’Hospitalet m’ha donat la raó. Quan el tancament va ser anunciat pel govern municipal, ICV-EUiA s’hi van resistir però han acabat cedint. I al final, mortus est qui non respira i qui la pota estira. L’esquerra té una concepció merament instrumental de la comunicació, oblidant que, amb Gramsci, no es pot aspirar a l’hegemonia política sense l’hegemonia cultural. Per això el govern tripartit d’esquerres ha estat una anècdota exòtica en la història de Catalunya, sense voluntat real d’impulsar una cultura d’esquerres que en la societat actual passa per la comunicació. Van confondre aquesta acció política amb gestos patètics que volien ser “pedagògics” i l’experiència els ha destruït, tret d’ICV-EUiA, on encara hi ha qui no ha perdut el seny. Ara, l’alcaldessa de l’Hospitalet creu que pot utilitzar internet per a una “comunicació” institucional vertical i leninista, i que amb això pot prescindir de la TV local. Ai, senyor.

2 Comments

  1. Lamentable, ja n’he parlat al blog, després del Poble-sec la meva segona pàtria espiritual és L’Hospitalet, en particular alguns dels seus barris, no és que faci de CIU, és que fa de PSOE, no cal disfressar-se de res, en tot cas també es podria dir a l’inrevés en molts aspectes, vots, audiència i poca cosa més. I que alguna cosa canviï per tal que…

  2. Fa anys, a principis dels vuitanta, vaig viure precisament uns lamentables tancaments d’escoles que funcionaven, a L’Hospitalet, havia baixat la natalitat però tot es va fer sense cap mena de criteri i tothom va contribuir al tema: el govern d’esquerres, la generalitat pujolista, els sindicats afuncionariats… què vols, he perdut la fe i no crec ni en les diferències ‘polítiques’, sovint més folklòriques que reals.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s